För elever

Unga Journalistpriset

Unga Journalistpriset


  Publicerad: 25 maj 2021

Unga Journalistpriset är en tävling för dig som går i högstadiet eller gymnasiet och som vill skriva som en journalist. Tävlingen går under höstterminen och är ett samarbete mellan MediekompassAftonbladet och Mobile Stories.

Genom att skapa journalistisk text och bild, göra en podd eller en video i form av ett reportage, personporträtt eller debattinlägg har du chans att få din artikel publicerad och själv bli intervjuad av Aftonbladet, och dessutom vinna prispengar till klasskassan. Kanske blir det ditt första steg till en karriär som journalist!

Du hittar mer information om och reglerna för Unga Journalistpriset här.

Du använder formuläret här nedanför för att skicka in ditt bidrag.

Om du vill anmäla en podd eller en film till tävlingen så använder du alla fälten i formuläret, men i stället för en brödtext skriver du en sammanfattning av podden eller filmen och lägger in en länk till ditt bidrag. Vill eller kan du inte länka till ditt bidrag så kan du mejla din podd eller film till oss. Skriv då efter din sammanfattning att bidraget har mejlats och döp mejl och bidrag med samma rubrik. Bidraget mejlas till: mediekompass@tu.se

Unga Journalistpriset - lämna bidrag

 • Skriv en slagfärdig rubrik på max 50 tecken inkl mellanslag.
 • Ingressen fungerar som en slags sammanfattning av artikeln. Max 250 tecken
 • Här lägger du in texten till själva artikeln. Tänk på att den måste innehålla hänvisning till eller citat av minst en person som du har intervjuat för din artikel. Max textlängd är 4 000 tecken inklusive mellanslag.
 • Dra filer hit eller
  Godkända filtyper: jpg, png, gif, Max filstorlek: 2 MB, Max antal filer: 3.
   Lägg upp dina bilder här, minst en och max tre bilder
  • Minst två namngivna källor ska anges.
  • Ange din e-postadress här.
  • Ange din lärares e-post här

  Har du frågor om journalistik eller medier? Hör av dig till Mediekompass